Kernwaarden
Talenten, kwaliteiten en leerpunten ontwikkelen: van zowel leerlingen als leraren. Dát vinden we belangrijk. Dit doen we door het aanbieden van uitdagend onderwijs, met een actieve, nieuwsgierige en onderzoekende houding. We kijken dan ook verder dan alleen de muren van onze klaslokalen.
Leerlingen, ouder(s) en/of verzorger(s) en medewerkers worden nauw betrokken bij het leerproces. Altijd met oog voor elkaar. Dit doen we in een veilige, vertrouwde en sfeervolle omgeving.
Samen ontdekken, leren en groeien, ongeacht verschillen: daar staan we voor. Leren doen wij van en met elkaar. Belangrijke waarden? Zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Zo bereiden we ons samen voor op een veranderende maatschappij.
Zowel leerlingen, medewerkers als samenwerkingspartner weten wat ze aan ons hebben. En wat wij van hen verwachten. Cruciaal om te kunnen leren en ontwikkelen is onze vertrouwde omgeving.
We werken vanuit onderwijs, richting besluitvorming en het vaststellen van beleid. Onze adjunct-directeur onderwijs heeft deze portefeuille. Samen met de clustervoorzitters leidt dit tot beleidsvoorstellen, concrete uitvoeringsvoorstellen, een implementatieplan en een concreet voorstel voor kwaliteitsbeleid.
In klasverband kunnen docenten hun lessen geven: klassikaal/frontaal en/of met allerlei differentiatievormen. Naar eigen inzicht en in overleg met sectiegenoten. Er moet ook ruimte zijn voor diversiteit in instructie, gebruikmakend van ICT, en dergelijke.
Voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde onderzoeken wij of we in het 1e halfjaar of juist 2e halfjaar een ondersteuningsprogramma in gaan richten. Het doel: reparatie van eerdere leerjaren of extra instructietijd om voor te bereiden op examenjaren.
In zekere zin kan dit ingeroosterd worden. Eventueel facultatief, op een lesuur aan het einde van de dag. Dit gebeurt naar inzicht, op voorstel van de sectie en na positief advies van de roosterkamer. Docenten kunnen vanuit eigen ervaring binnen de cursus formatief handelen, het onderwijsleerproces verder verbreden en verrijken.
We bieden de volgende talentmogelijkheden aan:
- De concertweek
- Plus
- Profielproject eind klas 3
- Pre-classes/pre-college
- Anglia
- Olympiades
Daarnaast zijn er eendaagse activiteiten, BSM en sporttoernooien. Ook blijven bijzondere en vakoverstijgende projecten bestaan.
Wij geloven dat de persoonsvorming van onze leerlingen, in een complexer wordende samenleving vraagt om een breed inzetbaar mentoraat in alle leerjaren. Mentoren en leerjaarcoördinatoren zijn de spil in deze begeleiding.
De ondersteuning krijgt een “1 loket” functie: de ondersteuningscoördinatoren gaan samen met de schoolondersteuner en de begeleiders van de trajectgroep een plan opzetten om het aanbod beter af te stemmen op de behoeften van onze leerlingen.
Voorbeeld:
We maken geen aparte groepjes voor hoogbegaafden, maar onderzoeken of we als school een meer integrale aanpak kunnen invoeren. Dit doen we voor allerlei diagnoses waar kinderen vanaf de basisschool mee geconfronteerd kunnen worden. Onze begeleiding en/of ondersteuning is altijd met oog, oor en hart voor onze leerlingen.
Meer over onze school?
Vind snel waar je naar zoekt!